ZX2 Motorsports

ZX2 Dedicated Discussion => Brakes/Suspension/Wheels and Tires => Topic started by: stimmler on February 01, 2007, 07:06:56 PM

Title: e-brake light problem
Post by: stimmler on February 01, 2007, 07:06:56 PM
Just about 2mo ago my ebrake light started staying on or comming on while driving, which I thought was due to the cable being a little looser now.  About a month ago now it stays on all the time.  I took the console off and messed with the switch and looked at the wiring but cant find a problem.  It seems as though by the way it was wired that it would be off all the time if there was a problem with the switch and that the wire must be now grounded somewhere it isn't supposed to be.  I cant find anything loose though.  Anyone else had this problem?
Title: Re: e-brake light problem
Post by: Ironmark on February 01, 2007, 08:55:31 PM
try cleaning up the ground wire connecting point. if that doesnt work it maybe the switch it-self.
Title: Re: e-brake light problem
Post by: ZZZX2 on February 02, 2007, 06:40:36 AM
Your breaks could be worn and need replacing, or possibly your brake fluid could be low.
Title: Re: e-brake light problem
Post by: Ironmark on February 02, 2007, 09:17:31 AM
Quote from: "ZZZX2 "
Your breaks could be worn and need replacing, or possibly your brake fluid could be low.

i forgot about the fluid. mine light turned on when my fluid went low. try that. If your brakes are worn you would hear a metal on metal scratching sound.
Title: Re: e-brake light problem
Post by: ZZZX2 on February 02, 2007, 10:38:27 AM
Ironmark, you don't always notice the warning tabs when the brakes get low
Title: Re: e-brake light problem
Post by: Ironmark on February 02, 2007, 11:08:57 PM
Quote from: "ZZZX2 "
Ironmark, you don't always notice the warning tabs when the brakes get low

True.. depends on how loud your music is! LOL! :-D
Title: Re: e-brake light problem
Post by: ZZZX2 on February 03, 2007, 12:07:11 PM
I'd love to have an update on this when you figure out the problem for sure
Title: Re: e-brake light problem
Post by: brawleyzx2 on February 19, 2007, 11:35:16 PM
I 've had a similar problem with my light ever since I changed the stock  stereo for my Sony Xplod head unit. It seems to come and go even though I adjusted the parking brake cable and changed my worn front pads. (I still have drums out back.) I've been so used to driving with the light on that I recently saw that It went away after I released the parking brake. Before it would stay on regardless. I think it might be a wiring problem or something or a conflict with the stereo wiring. I really havn't given it much thought since my brakes work just fine.
Title: Re: e-brake light problem
Post by: Foos Fight on February 21, 2007, 03:00:46 PM
Just to clarify...since the e-brake only goes to the rears...changing your fronts isn't going to effect the e-brake light.  Probably something wrong with the connections.

- Darron
Title: Re: e-brake light problem
Post by: zxtoofast on April 27, 2007, 12:06:17 PM
My light has come on twice other than pulling the e-brake.  I've had it come on when my front brakes were worn beyond their life.  Probably one more stop on them and it would have been metal to metal.  I didn't hear the warning clip at all.  Once I replaced my pads the light turned off.
Title: Re: e-brake light problem
Post by: brawleyzx2 on September 05, 2008, 01:59:26 AM
Check the switch under the brake pedal to see wether the circuit is open or closed. You may need to make some adjustments.  :ugeek: